MARIA - Asociatia pentru sprijinirea tinerilor defavorizati

Grup 640 HCPT- Romania

In vara anului 1998 Bridget Mullens, sefa grupului 32 HCPT, venea in Romania cu intentia de a initia proiectul Trustului de pelerinaj pentru copii cu disabilitati si in Romania. In urmatorul an trei voluntari, un medic si un preot catolic au fost invitati de grupul 32 la Lourdes. Pe durata acelei saptamani ne-am implicat si in activitatile altor grupuri, am avut contacte utile si am castigat experienta.

Intorsi in Romania, ne-am decis sa ne implicam in acest proiect si in anul 2000, cu greu dar cu mult entuziasm, am reusit sa formam un grup din cinci copii, sase asistenti voluntari, un medic si un preot si am plecat in prima nostra vacanta la Lourdes purtand numele de Grupul 640 Romania.

Timp de doi ani am stat alaturi de Grupul 32 participand la toate activitatile lor si astfel capatand multa experienta.

In anii care au urmat am fost prezenti la Lourdes ca un Grup HCPT independent iar vacanta noastra am numit-o ‘O saptamana cu Maria’.

Am pastrat un nucleu de asistenti cu experienta din cadrul Asociatiei Caritas si am incercat sa implicam pe cat posibil voluntari noi.

In toti acesti ani am depus eforturi insemnate incercand sa depasim mentalitati si sa ne dezvoltam ca o echipa unitara conform cu principiile HCPT. Pana in prezent, in excursia-pelerinaj la Lourdes, ni s-au alaturat peste 120 de copii si 30 de asistenti voluntari.

In 2007 am pus bazele unei asociatii nonguvernamentale: MARIA-Asociatie pentru sprijinirea tinerilor defavorizati (maria07.asociatie@yahoo.com).

Asociatia a fost infiintata in baza Hotararii judecatoresti nr. 179/2007, avand Codul fiscal nr. 22748151, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea copiilor cu nevoi speciale sau defavorizaţi. In contextul unor continue provocari si nevoi sociale. Asociatia si-a definit, ca ratiune de a exista, sprijinirea copiilor şi adolescenţilor defavorizaţi, săraci, singuri, bolnavi, cu dizabilităţi, a copiilor orfani sau aflaţi in situaţii critice, protejarea şi îndrumarea acestora, acordarea de ajutor si consiliere copiilor cu vârste cuprinse între între 6-18 ani ce posedă o capacitate redusă în a-şi purta singuri de grijă. De asemenea, Asociaţia organizeaza excursii şi pelerinaj atât în ţară cât şi în străinătate pentru copiii cu dizabilităţi sau defavorizaţi.
Din dorinta de a oferi mai multe informatii despre grupul nostru si HCPT am lansat site-ul asociatiei www.asociatiamaria.ro.

Redirectionati 2% din impozit